Beroemde goudklomp in South Dakota

In de Amerikaanse staat South Dakota in the Black Hills is een grote goudklomp gevonden ter waarde van 4930 dollar en heeft de naam ‘The Icebox Nugget’ gekregen.

Sinds de goudkoorts aan het einde van de 19e eeuw was er in dit gebied niet meer zo’n grote goud klomp gevonden. De waarde van het goud in het ‘steentje’ werd in september 2010 getaxeerd op 4930 dollar maar inmiddels doen de verhalen de ronde dat deze beroemde steen een waarde kan bereiken van maar liefst 6 cijfers!

 

south-dakota-gold-nugget

 

De nugget is een mengsel van zuiver goud en quartz. Het totale gewicht van de steen is 5.27 troy ounces (163,915 gram), met een zuiver goud nettogewicht van 3,96 troy ounces (123,1694 gram). De gouden waarde van 13 september 2010 was 4930 dollars, maar de inmiddels wereld beroemde ‘Icebox Nugget’ kan waarschijnlijk een waarde bereiken van maar liefst zes cijfers in dollars. Afmetingen van de nugget zijn 57mm x 35.5mm x 26 mm. Goudzoekers Ward en Janis verkochten de nugget tegen marktwaarde aan de huidige eigenaar Chris Johnson van Rapid City The Clock Shop.

Onze tip aan gelijksoortige vinders: verkoop zo’n ‘steen’ niet voor de marktwaarde!
Laat je niet verleiden door opdringerige aanbieders. Geef het de tijd, ookal praten we hier over een ‘simpel’ romeins muntje. Is er bijzonder veel interesse in uw vondst? Dan kan het heel goed zijn dat u iets gevonden heeft wat (veel) meer waarde heeft dan u zal denken!