Er is niemand in de detectie wereld die hem niet kent: de XP Deus. Een licht gewicht zware jongen, zoals wij hem noemen.
Op elk metaaldetectie gerelateerd forum of facebook pagina/groep duikt steeds weer deze metaaldetector op.
De één vind met zijn Deus een Romeinse fibula op de akker, de ander heeft dankzij de Deus op grote diepte een Duitse helm opgegraven. Hoe kan dat toch, steeds weer die Franse XP Deus?

Is hij echt zo geweldig? Is de XP Deus echt een metaaldetector voor iedereen? Is hij dat geld echt waard? 3x JA!

Hieronder een aantal redenen.

De vier frequenties:
De XP Deus beschikt over verschillende instellingen waarvan de 4 verschillende frequenties één van de belangrijkste is.
Hoe hoger de frequentie is ingesteld, hoe gevoeliger hij wordt voor kleine objecten. Met een lage freqentie zult u meer diepgang krijgen voor de wat groter objecten wat makkelijk is voor bijvoorbeeld het zoeken op militaria.

xp-deus-3-keer-ja

De reactiesnelheid:
De reactiesnelheid (recoveryspeed) van de XP Deus is enorm hoog. Hierdoor herkent de Deus meerdere objecten die dichtbij elkaar liggen. Denk bijvoorbeeld aan een spijker naar een muntje. Veel metaaldetectoren zullen dit zien als 1 object en zal dan ook één toon terug geven. Stel dat de metaaldetector in dit geval een ijzer signaal teruggeeft, je loopt erover heen en mist het muntje. De XP Deus zal twee korte signalen teruggeven met onderscheid tussen de ijzeren spijker en het muntje. Weer een muntje rijker!

Het gewicht:
Wanneer je al meerdere soorten metaaldetectoren hebt vastgehouden zullen stom verbaast kijken als je de Deus voor het eerst in de handen houdt. Zo licht in gewicht! Is dat alles?

Een pakketje:
De Deus heeft, uit elkaar geschoven, het formaat van een normale metaaldetector. Het grote voordeel is dat de Deus zodanig in te klappen is dat er een klein pakketje overblijft. Hij past zo in je rugzak en je merkt dan niet eens dat je een metaaldetector op je rug draagt. Ingeklapt is hij zo ongelooflijk klein.

© Fortika Company detection systems