Het aanbod vismagneten

In Nederland en België is Fortika Company detection systems met de PowerPull super vismagneten vrijwel de eerste geweest die professionele vismagneten op de markt bracht.

In de loop van de jaren hebben wij de PowerPull verder ontwikkeld tot een vismagneet waarmee men maximaal graafeffect kreeg. Dankzij de kennis en ervaringen met magneetvissen behoort de PowerPull tot de top en daar zijn wij trots op. Verschillende dealers in Nederland en België hebben de PowerPull in hun assortiment genomen.

Woeker groei ‘vismagneten’

De afgelopen tijd verschijnen er steeds meer (tijdelijke) aanbieders die vismagneten te koop aan te bieden. Veel van deze aanbieders houden er ook snel weer mee op. De goedkope magneten zijn niet zo krachtig en betrouwbaar dan u zou verwachten.

Een Neodymium magneet wordt vervaardigd met een bepaald hoeveelheid Neodymium. De stof Neodymium is de meest magnetische stof op aarde. Deze stof is erg schaars en daarom ook erg duur. Een magneetschijf die de juiste concentratie Neodymium bevat, zoals de PowerPull, zijn extreem duur.
Nu zijn er aanbieders die de magneten uit China halen die een lagere concentratie Neodymium bevatten. De magneten hebben qua omvang dan misschien wel dezelfde afmeting maar zijn lang niet zo sterk. Door de lage concentratie Neodymium kunnen deze magneten goedkoper worden aangeboden. Wij blijven voor kwaliteit gaan en met de PowerPull bent u verzekerd van een magneet met superkracht.

 

Goedkoop

Veel mensen hebben de neiging om voor zo weinig mogelijk geld een magneet aan te schaffen die toch nog boven de 100 kilogram trekkracht zou hebben.
Natuurlijk begrijpen wij deze gedachte maar goedkope magneten variëren flink in kwaliteit en concentratie Neodymium. Dit is de belangrijkste factor.

Koopt u een vismagneet met een goedkope magneetschijf dan zult u dat merken zodra u deze vergelijkt met bijvoorbeeld een PowerPull. Er zijn al veel mensen bij ons geweest om de PowerPull te komen bewonderen nadat ze al bekend zijn met magneetvissen. Hun gezichten zeggen boekdelen. Ze schrikken van de kracht en dat is nou wat wij willen: professioneel zijn en kwaliteit blijven leveren!.

Daarnaast de kwaliteit van de schijf is de afwerking van de magneet ook belangrijk. Is bij van verzinkt materiaal dan zal hij snel roesten. De PowerPulls zijn met RVS materiaal afgewerkt.

Het touw

  • een goedkoop touw breekt en slijt sneller
  • de trekkracht van het touw moet op zijn minst enkele malen de trekkracht hebben van de magneet. Zodra er een knik of knoop in het touw komt of als men hem vanaf de brugleuning omhoog trekt, verliest het touw zijn ware trekkracht al gauw met 50% !
  • Onze touwen kunnen 10 keer de trekkracht van de magneet aan!

Beschermde magneet

Neodymium magneten zijn broos en kwetsbaar. Een vismagneet gooit men in het water en slaat tegen de kade. Hij valt op de grond en hij breekt, de magneet is dan permanent kapot

Een magneet die niet beschermd is kan bij een redelijk harde klap deels verbrijzelen. De hoeveelheid trekkracht van de magneet is dan vrijwel helemaal weg. In veel gevallen is de magneet bij een breuk niet meer te gebruiken. Zonde van uw geld.

goedkope-magneet

Ook zijn er magneten op de markt met een schroefgat die niet in het centrum van de magneet zit. Deze magneten zijn niet beschermd (dus zo kapot) en tevens extra kwetsbaar doordat het schroefgat niet in het midden van de magneet zit.