Wat is magneetvissen

Al is magneetvissen in Nederland maar ook in andere landen in en buiten Europa een rage, heel veel mensen hebben hier nog nooit van gehoord.

Door de super sterke magneten, gemaakt van Neodymium hebben de magneten bijzonder sterke trekkracht gekregen. Magneetvissen lijkt op het vissen zoals iedereen het kent alleen dan niet op vissen maar op metalen voorwerpen die in het water liggen. Denk aan meertjes, sloten, kanalen. Men zou het niet gauw zeggen maar het ligt er vol met metalen voorwerpen. Dit kunnen de meest uiteenlopende voorwerpen zijn. Hedendaags, maar ook oud.

Er worden muntjes gevonden, complete portemonees en geloof het of niet er zijn mensen die zelfs kluizen uit het water halen. Net als met de metaaldetectie haal je ook een hoop metalen voorwerpen naar boven die geen waarde hebben en met de PowerPull magneten zou je complete fietsen, winkelwagens aan de ‘haak’ kunnen slaan. Het is voornamelijk de plek waar u zoekt.

Zoekt u in historische slootjes of plasjes dan kunt u mooie afwisselende vondsten doen zoals servies, (zeer oude) sleutels, munt geld (als het magnetisch is), gereedschap. Ook de metalen voorwerpen die u met een metaaldetector zou vinden zolang het metalen voorwerp maar magnetisch gedrag vertoond.

De magneet zit meestal vast aan een lang touw, meestal zo rond de 20 a 25 meter. U gooit het touw zo ver mogelijk het water in en sleept hem langzaam weer naar u toe. Haal de supermagneet binnen en kijk wat de magneet heeft aangetrokken. Sommige mensen gaan met lange stokken te werk en prikken hiermee in sloten op zoek naar metalen voorwerpen.

Elke worp, elke keer als u de magneet binnenhaalt is het spannend. Zal er wat aan zitten? Soms voelt u het al, ‘ik heb beet’. Er zit een metaal voorwerp aan mijn magneet. Soms kan het zelfs zo zijn dat het ‘een kanjer’ is en er flink getrokken moet worden. Wat zou het zijn?

Magneetvissen is niet zonder risico. Voor u aan deze hobby begint lees aub goed de voorlichtingen, waarschuwingen en tips! Op onze website geven wij hier uitgebreid uitleg over.

Fortika Company is leverancier van de POWERPULL super vismagneten. Bekijk onze producten