Magneetvisser vindt revolver met een PowerPull vismagneet

Twee magneetvissers uit Schiedam hebben een revolver gevonden in het water van de Noordsingel in Rotterdam-Noord. Aan het wapen te zien, lag het er al geruime tijd.

Het fanatieke duo -Robin en Ron- vissen vissen elke week met een vismagneet, de PowerPull 500 en de PowerPull 300.

 

 

Robin Zom en zijn schoonvader Ron van Hagen vissen regelmatig vanaf bruggetjes met een sterke magneet in verschillende sloten en singels in de omgeving. Dinsdag waren ze een paar uurtjes bezig in de Noordsingel, toen er ineens een revolver aan de magneet bleek te hangen.

“Het gaat om een revolver waar zes kogels in kunnen. Vermoedelijk een 8 millimeter. We hebben niet het idee dat het geladen is”, vertelt Zom.

“Misschien zit er nog een patroon in de kamer, maar dat konden we niet goed zien. We hebben met een tandenstoker en een breinaald nog heel voorzichtig zitten peuren in verband met het transport. We willen onderweg geen lekkage oplopen.”

De magneetvissers vermoeden dat de revolver al zo’n vijftien jaar in het water heeft gelegen. Desondanks gaan ze het netjes inleveren bij de politie. “Je weet maar nooit wat ermee gebeurd is.”

Afgelopen weekend vond het duo al een kluis met inhoud in hetzelfde water van de Noordsingel bij een ander bruggetje. Ook vonden ze al eerder kogelhulzen en onderdelen van wapens uit de Tweede Wereldoorlog.

De grote klapper die ze in een keer rijk maakt, hebben ze nog niet gevonden. “Maar wie weet op een dag”, lacht Zom.

Zie ook: Magneetvissers vinden revolver in Noordsingel