Magneetvissen begon niet in Nederland, ook niet in Europa

Jaren voordat magneetvissen hier in Nederland en België een rage werd, visten arme Indiase kinderen al op munten om financieel bij te dragen aan het gezin.

Rohit, een jongen van 10 jaar, is er daar één van. Hij gaat een maand lang niet naar school. Elke dag van zonsopgang tot zonsondergang is hij aan de oever van de rivier in de oost-Indiase deelstaat Bihar aan het vissen naar munten…

Lees hier het volledige artikel…

Afrekenen met VVV cadeaubonnen


Heeft u ook zo’n stapeltje VVV cadeaubonnen waarmee u nog niet weet wat u wilt kopen?

Vanaf nu is het mogelijk om uw bestelling (deels) af te rekenen met VVV cadeaubonnen!

Maak uw bestelling en rond deze af. Vul uw naam en adresgegevens in en kies als betaalmiddel “VVV cadeaubonnen“. U wordt doorgeschakeld onze betaalprovider. U hoeft nu alleen nog de cadeaukaart kaartnummer en de pincode in te voeren en uw bestelling is betaald met uw cadeaubonnen!

 

Wapens en munitie in kanaal geen link met Bende van Nijvel

Wapens en munitie in kanaal: geen link met Bende van Nijvel

BRUSSEL – De wapens en munitie die vijf maanden geleden opgevist werden uit het Kanaal Brussel-Charleroi blijken toch geen link te hebben met de Bende van Nijvel. Dat melden Belgische media.

De opzienbarende vondst werd gedaan door enkele jonge magneetvissers. Twee dozen met wapens hadden het opschrift ’Rijkswacht’. Er werd een riot gun, munitie van het kaliber 9mm en een revolver gevonden. Vlak bij de vindplaats werden in 1986 zakken met wapens bovengehaald, die wél toebehoorden aan de Bende.

Oudere kogels

De kogels zouden dateren van de jaren negentig, dat is ruim na de reeks overvallen van de Bende van Nijvel.

Nooit achterhaald

Het motief van de Bende van Nijvel en de daders zijn nooit achterhaald. Al dertig jaar gaat het verhaal dat leden van de rijkswacht erbij betrokken waren. Het onderzoek werd onlangs nieuw leven ingeblazen omdat een oud-rijkswachter op zijn sterfbed opbiechtte een van de bendeleiders, ‘De Reus’, te zijn.

 

BRON: http://www.telegraaf.nl/e/29506949

Magneetvisser Ron Hagen in AD met de PowerPull 300

‘Ik heb soms een tennisarm van het magneetvissen’

Als Ron Hagen (69) zijn touw met magneet van de Aelbrechtskade in Rotterdam het water van de Schie ingooit, kijkt het publiek op de Mathenesserbrug vol verwachting toe. Is het deze keer raak?

Zijn mooiste vondst is een Chinees hakmes. Maar elke dag is het wel raak voor Ron Hagen die met een magneet van 300 kilo sterk wateren en sloten afstruint. In zijn woning in Schiedam staat een grote pot met munten. Van dubbeltjes tot dollars, zo’n 200 munten. Hagen haalt veel oud ijzer en metaal (spijkers en bouten) naar boven, maar ook sieraden. Spullen uit de Tweede Wereldoorlog ook.

„Je weet nooit wat er naar boven komt. Het is altijd een verrassing’’, zegt Hagen. „Ik ben geen type om veel binnen te zitten. Liever trek ik erop uit met mijn brommertje en camera om dingen het water uit te vissen.’’

Hagen kwam vijf jaar geleden in aanraking met magneetvissen. Hij zag een filmpje en bleef gebiologeerd kijken. Nu heeft hij zelf een YouTubekanaal. Dagelijks nemen 800 bezoekers een kijkje. Wanneer de Schiedammer iets uit het water vist, onderzoekt hij eerst zijn buit. Bevalt dat, dan gooit hij de magneet met de buit eraan vastgekleefd terug in het water, dicht bij de kade.

Statief

Hij zet zijn camera op statief aan en filmt het opnieuw omhooghalen van de buit. Met de vondst in zijn handen loopt hij tot vlak voor de camera. Later monteert hij er rustgevende muziek onder. „Het is verslavend. Ik blijf maar doorgooien. Vaak sta ik hele middagen aan de waterkant. Ik heb soms echt een tennisarm van het gooien’’, vertelt Ron.

Afval dat naar boven komt, gooit hij weg. „Mijn tweede worp ooit was direct goed raak. Een heel blok met verwrongen metaal. Daarbinnen zat ook een babypistool.’’ Hagen trekt een fietstas op zijn brommertje open. Er liggen messen die hij eerder opviste. „Mooi toch?’’

Het magneetviswereldje is klein. Ron was één van de eerste en nu één van de bekendste magneetvissers. „Onderling contact verloopt vaak via internet. Dan hebben we het vooral over locaties. Schiedam heb ik al helemaal leeggevist. Bij de Mathenesserbrug blijf ik terugkomen. Een vrouw zei mij ooit dat ze hier vanwege relatieproblemen haar trouwring heeft weggegooid. Dat blijft in mijn hoofd zitten. Ik heb die nog niet gevonden.’’ Op een dag zal het raak zijn.

 

 

BRON: https://www.ad.nl/rotterdam/enlsquo-ik-heb-soms-een-tennisarm-van-het-magneetvissenenrsquo~a24cf5ef/

YouTube kanaal The Black Crow

Speurders maken bijzonder grote fout onderzoek De Bende van Nijvel

Hallucinant! Speurders maken bijzonder grote fout in onderzoek naar De Bende van Nijvel

Ervaren speurders falen opnieuw in het onderzoek naar de Bende Van Nijvel. Dat blijkt uit de zoektocht die drie vrienden uit het Pajottenland hielden. 

Even zoeken en dan plots…
Al 32 jaar lang loopt het onderzoek naar de Bende van Nijvel, maar elk cruciaal spoor lijkt te ontbreken. De politie komt op een dood spoor en kan geen stap vooruit. Al blijkt dat niet zo moeilijk te zijn. Dat bewijzen enkele vrienden. “We dachten: ’t zou tof zijn mochten we iets van die gangsters terugvinden en zo het tipgeld van de Delhaize krijgen. Op dag één was het al prijs.” Ze zijn ontzettend blij dat ze iets konden betekenen, maar daar hangt ook een keerzijde aan volgens de tieners. “Als je dat allemaal hoort, lijkt er toch een hele organisatie achter te zitten. Wie weet waartoe die gasten vandaag nog in staat zijn? Daarom, alstublieft: verzwijg onze namen.”

Wie zoekt die vindt
De tieners doen in hun vrije tijd niets liever dan vissen. In het verleden haalden ze al eens een kogel en verkeersborden naar boven. Als ze dat konden, waarom zouden ze dan niet eens beter zoeken, dachten ze. “Delhaize belooft al jaren 250.000 euro voor de gouden tip naar de daders. Wij wilden dat geld!”

Tactiek
“Woensdag is één van ons meegeweest met de speurders om te tonen waar we die spullen precies hebben gevonden. Hoe we onze visplek hebben uitgekozen? Simpel: we hadden gelezen dat er eerder in Ronquières wapens van de Bende waren gevonden. Die plaats was vermoedelijk al leeggevist door de speurders. Dus zijn we gewoon wat verderop gaan zoeken”, verklaren de tieners. “Uren en dagen hebben we daar op dat kanaal gesleten. Het zou fijn zijn als we alsnog vergoed worden voor ons werk. Want al dat werk voor niets: dat zou pas spijtig zijn.”

Meteen prijs
Ze moesten niet lang wachten of ze hadden al iets cruciaals gevangen. “Er hing meteen een revolver aan onze magneet. We vonden dat veelbelovend.” De jongens gingen steeds verder en verder. “We investeerden ook in een krachtigere magneet. Met onze eerste konden we 80 kilogram naar boven trekken. We kochten uiteindelijk een veel krachtigere. Goed voor 800 kilogram. We hadden ook chance: ineens bleef er een plastic zak aan onze magneet plakken. Daarin: een riotgun.” Maar er is nog meer… “Alleen: met het oog op onze beloning van de Delhaize wilden we eerst álles vanop de bodem halen. Want wees gerust: er ligt daar nog. Véél zelfs.”

 

BRON: http://www.tingo.be/news/hallucinant-speurders-maken-bijzonder-grote-fout-in-onderzoek-naar-de-bende-van-nijvel

Zie ook: https://www.hln.be/nieuws/binnenland/jongeren-duiken-wapenkisten-van-rijkswacht-op-arsenaal-ligt-5-maanden-in-tuinhuis~ab11de99/

 

De vondst van de magneetvissers – Bende van Nijvel

‘Magneetvissers’ bezorgen dozen met munitie en wapens aan speurders Bende van Nijvel

De procureur-generaal van Luik heeft op een persconferentie uitleg gegeven over de ‘nieuwe, interessante voorwerpen’ die onlangs overgemaakt werden in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Het gaat onder meer om munitie en vuurwapens.

‘We hebben vandaag informatie en voorwerpen gekregen van personen, afkomstig uit het kanaal van Brussel naar Charleroi.’ Dat bevestigde procureur-generaal Christian De Valkeneer woensdagavond. ‘Het zijn interessante stukken, maar momenteel willen we discreet blijven. We weten nog niet zeker of deze voorwerpen een band met het dossier van de Bende van Nijvel hebben.’

Vandaag volgde een persconferentie over de nieuwe elementen. Die werden woensdag aangereikt door drie jongeren, naar aanleiding van een VTM-uitzending op dinsdagavond. Aan de hand van een magneet om voorwerpen uit water te vissen, hadden de hobbyisten enkele maanden geleden nabij Ittre twee dozen opgediept uit het kanaal van Ronquières.

Metalen dozen

In één doos bleek munitie te zitten, een duizendtal 9mm patronen. In een andere doos zaten twee vuurwapens – een riotgun in plastic zak en een revolver. Volgens de procureur-generaal gaat het bovendien om metalen dozen met het opschrift ‘Rijkswacht/Gendarmerie’.

De dozen werden gevonden op anderhalve kilometer van de plek waar in 1986 al gezocht werd naar bewijsstukken. Er werden toen door de cel-Delta uit Dendermonde, onder leiding van onderzoeksrechter Troch, een kogelwerende vest, een pistool dat van een politieagent werd gestolen, en munitie aangetroffen.

De procureur-generaal kon wel nog niet bevestigen of er een verband is met de Bende van Nijvel. ‘De analyse is bezig’, klonk het. ‘Volgens de speurders zou het kunnen gaan om munitie die uit de jaren 80 dateert maar dat moet nog onderzocht worden. Onderzoek door deskundigen moet daarover meer duidelijkheid brengen.’

Opnieuw gedoken

Er zijn donderdag overigens weer duikers aan de slag in het kanaal van Ronquières. Ze worden bijgestaan door de civile bescherming en andere diensten. De procureur-generaal gaat er immers vanuit dat er mogelijk nog voorwerpen te vinden zijn.

De duikers werden tijdens de persconferentie overigens uitvoerig bedankt. ‘Daar heb je moed voor nodig’, klonk het. Ook VTM werd bedankt voor de uitzending. Het ging om een extra uitzending van het programma ‘Faroek’.

 

Oproep: opzoek naar jongeren die kisten opvisten met vismagneet

Nieuw bewijs Bende van Nijvel gevonden.

Er lijkt nieuw bewijs te zijn opgedoken in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Mogelijk is dit nieuw bewijs gevonden door gebruik te maken van een PowerPull of HiForce super vismagneet of ander type. Vandaag zijn wij benadert door enkele journalisten die graag meer willen weten en als het kan zouden zij graag in contact komen met deze mensen.

Oproep

Bij deze doen wij een oproep: graag komen wij in contact met deze mensen.

Zie ook: https://fortikacompany.nl/nieuw-bewijs-bende-nijvel-gevonden/

U kunt contact opnemen via:
E-mail: info@fortikacompany.nl
Ons FB account Fortika Company detection systems
Telefonisch: +31 30 7610521

Nieuw bewijs Bende van Nijvel gevonden

Drie jongeren zochten naar oude voorwerpen

Er lijkt nieuw bewijs te zijn opgedoken in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. In een kanaal Brussel-Charleroi waar in 1986 al bewijsmateriaal is gevonden, hebben drie jongeren kisten munitie en wapens gevonden.

Zij doken de spullen al vijf maanden geleden op, deze week zijn zij er na de hernieuwde aandacht voor de zaak naar de politie gestapt. Procureur-generaal van Luik Christian De Valkeneer gaf aan het eind van de ochtend uitleg over de “nieuwe interessante voorwerpen”.

Het gaat om twee metalen dozen waar rijkswacht op stond. “Drie jongeren hebben in mei of juni, terwijl ze op zoek waren naar oude voorwerpen, in het kanaal enkele zaken gevonden die interessant zijn in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Dinsdag zijn ze daarmee naar de politie gestapt”, aldus De Valkeneer.

Bewijsstukken

Er werd in 1986 al gezocht naar bewijsstukken in het kanaal. Er werden toen een kogelwerend vest, een pistool dat van een politieagent werd gestolen en munitie aangetroffen. Maar een onderzoek van deze bewijsstukken jaren later bleek dat de spullen hooguit acht tot tien dagen in het water hadden gelegen. Ze konden dus nooit door de bendeleden direct na de laatste overval een jaar eerder in het water zijn gegooid.

Een eerste vluchtige dregpoging in ’85 had nog niks opgeleverd. Dit was reden voor De Valkeneer en eerder deze week ook minister van Justitie Geens om te spreken van ‘manipulaties’ van het onderzoek naar de bende.

De komende uren gaat de Belgische politie opnieuw duiken in het kanaal nabij Ronquières.

 

BRON: https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/‘nieuw-bewijs-bende-van-nijvel-gevonden’/ar-AAu4mWQ