Afrekenen met VVV cadeaubonnen


Heeft u ook zo’n stapeltje VVV cadeaubonnen waarmee u nog niet weet wat u wilt kopen?

Vanaf nu is het mogelijk om uw bestelling (deels) af te rekenen met VVV cadeaubonnen!

Maak uw bestelling en rond deze af. Vul uw naam en adresgegevens in en kies als betaalmiddel “VVV cadeaubonnen“. U wordt doorgeschakeld onze betaalprovider. U hoeft nu alleen nog de cadeaukaart kaartnummer en de pincode in te voeren en uw bestelling is betaald met uw cadeaubonnen!

 

XP Deus versie 4 beschikbaar

xp deus 4.0 update

XP Deus versie 4 beschikbaar

Eindelijk is het dan zover. De nieuwste versie 4.0 van de XP DEUS software is beschikbaar.

Met de DEUS update 4.0 kunt u de remote, koptelefoon en zoekschotel voorzien van de nieuwste Deus software en profiteert u van de allernieuwste functies en detectie technologie.

Alle items van uw DEUS detector (hoofdtelefoon, remote, en zoekschotels) dienen in dezelfde versie te worden bijgewerkt. Zo zal een hoofdtelefoon in versie 3.2 niet kunnen samenwerken met de remote in versie 4.0.

Zorg ervoor dat al deze items volledig zijn opgeladen voordat u begint met de update.

De update is eenvoudig en duurt slechts een paar minuten, maar als u geen ervaring heeft met uw computer, vraag dan om hulp bij uw dealer of kennis. Volg de update-instructies, om schade aan uw detector te voorkomen.

Deze versie is gratis te downloaden via onderstaande button:

 

XP Deus versie 4 beschikbaar

 

Wij zijn erg benieuwd wat de Deus gebruikers van deze nieuwe versie vinden. Uw ervaringen zijn welkom: info@fortikacompany.nl.

Binnen enkele dagen zijn de nieuwe 22.5cm (9 “) High Frequency zoekschotels beschikbaar. Houd onze website in de gaten.

Het minder goede nieuws is dat XP de levering van de MI-6 pinpointer heeft uitgesteld naar april 2017.

 

Oude kanonnen gevonden bij opruimen moestuin

oude kanonnen gevonden in moestuin Kasteel Heeswijk

Klussen bij Kasteel Heeswijk

Vrijwilligers die voor NLdoet aan het klussen zijn bij Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther, deden vrijdag een bijzondere vondst. Onder de overwoekerde moestuin in de kasteeltuin ontdekten ze twee eeuwenoude kanonnen. Ze lagen slechts twintig centimeter onder de grond.

Volgens directeur Luc Eeckhout van Kasteel Heeswijk namen de tien vrijwilligers de moestuin ’s ochtends onder handen en stuitten ze daarbij op iets hards. “Het stuk grond is flink overwoekerd met onkruid en struiken, daarom hadden we een kraanwagentje gehuurd. En toen werden de twee kanonnen ontdekt.”

oude kanonnen gevonden in moestuin Kasteel Heeswijk

oude kanonnen gevonden in moestuin Kasteel Heeswijk

XP Deus versie 4.0 – nieuwe functionaliteiten

xp deus 4.0 update

De XP Deus versie 4.0

De XP Deus versie 4 heeft een reeks nieuwe functionaliteiten. Wij hebben hier een overzicht van gemaakt. Nog niet alles is ons geheel duidelijk. Details volgen nog.

 

Nieuwe XY Weergave

De remote van de XP Deus bevat in versie 4 een XY weergave optie. De XY optie is een oscilloscoop weergave welke gebruikt kan worden als hoofdscherm. De XY optie geeft de gebruiker betere visuele informatie. Dit display heeft tevens een zoomfunctie (10 levels), het inzoomen kan door de pinpoint-knop 2 seconde in te drukken. Hoe deze optie precies werkt volgt later.

 

Nieuwe reactiesnelheid 2.5

Deze nieuwe, snelle en effectieve reactiesnelheid zou handig zijn bij het zoeken op nieuw terrein.

 

Verbeterde programma’s

Programma 10 (Gold Field)

Programma 10, zoeken op goud of zeer kleine objecten, is aangepast. Geavanceerde audio response en reactiesnelheid zijn toegevoegd. Dit zal een enorme prestatie verbetering zijn in combinatie met de nieuwe HF zoekschotels. Moeilijk te vinden objecten kunnen gemakkelijker worden opgespoord in sterk gemineraliseerde grond.

Programma 4 (Pitch)

Programma 4, ‘Pitch’ zoeken dmv toonhoogtes, is aangepast. XP heeft hier de nieuwe 2.5 reactiesnelheid en een ijzer-volume aan toegevoegd.

Programma 6 (Deep)

Het programma ‘Deep’ is ontwikkeld voor het lokaliseren van diepe objecten, met een matige discriminatie en specifieke signaalverwerking.

Programma 9 (Hot), nieuw

Het programma ‘Hot‘ is een ‘vind alles’ programma, gebaseerd op Full-Tone audio mode met een zeer lage discriminatie. Programma ‘Hot’ is een zeer interactief programma dat uitstekende feedback en target informatie geeft.

 

Verbeterde ferro discriminatie bereik

Zeer interessant voor degenen die gebruik maken van het zoeken op ‘alle metalen’.

Bepaalde ijzerhoudende objecten die voorheen door discriminatie niet werden gehoord, kunnen nu hoorbaar worden gemaakt met een uitgebreide negatieve discriminatie: 0 tot -6,4.

Deze lagere discriminatie bereik zal ook verbetering geven voor detectie van diep liggende objecten die oorspronkelijk zouden zijn afgewezen. De lagere discriminatie kan ook een voordeel zijn bij het zoeken naar moeilijke objecten, zoals meteorieten.

 

Ground Effects

Geavanceerde grond tracking, op vooral laag gemineraliseerde bodem. Verbeterde algemene signaalverwerking op moeilijke grond.

 

Display en signaalverwerking compatibel met de nieuwe HF zoekschotels

Het display is compatible gemaakt voor gebruik van de nieuwe 21-frequentie HF zoekschotels. De frequentie is nu instelbaar tot 80kHz (voorheen 18kHz), en heeft 7 frequentie verschuivingen (voorheen 3).

 

De XP DEUS is compatibiliteit met een Smartphone

De ‘target’- en bodem-informatie kan in versie 4 worden weergegeven op een smartphone. De nieuwe applicatie zal binnenkort beschikbaar zijn en bevat ondermeer: het mappen (in kaart brengen van de) gedetecteerde signalen, bewaar je zoek tracks, meldt vondsten aan en nog veel meer. Allemaal toegankelijk vanaf je smartphone (binnenkort beschikbaar op internet).

 

Verbeterde Non-motion mode

De Non-motion mode bied verbeterde en geavanceerdere identificatie op een gevonden object. Tevens is de gevoeligheid voor kleine objecten verbeterd.

 

Diversen

  • Dankzij verbetering in de software, kan de microprocessor nu veel sneller werken. Navigeren door het menu gaat vlotter dan bij de vorige Deus versies
  • Normalisatie is nu een menu functie op XP hoofdtelefoon
  • Het volume van de hoofdtelefoon wordt opgeslagen als het apparaat wordt uitgeschakeld
  • Het serienummer wordt nu gebruikt als naam van de zoekschotel
  • Een zoekschotel verwijderen gebeurt door alle tekens te vervangen door 0
  • Audio tonen hebben nu een hoger bereik -120 tot en met 993 Hz
  • Target Normalisatie-modus AAN is nu de standaard

Opmerking: Er zal geen normalisering of TX gain-instelling in het menu beschikbaar zijn wanneer een HF zoekschotel is gemonteerd.

Het kopiëren van deze tekst is zonder toestemming nIer toegestaan! 

Copyright: Fortika Company detection systems

Nieuwe XP MI-6 Pinpointer

Na lang wachten is het dan bijna zover, de XP MI-6 pinpointer komt in februari/maart 2017 op de markt. Veel mensen staan hierop te wachten.

Een bijzondere pinpointer die gekoppeld is aan uw draadloze hoofdtelefoon.
Hij is waterdicht tot 6 meter.
Diverse extra functies worden geactiveerd zodra u deze pinpointer koppelt aan uw XP Deus systeem. Gevoeligheid is met 50 levels in te stellen. Geluid zelf te kiezen. De zoekschotel gaat automatisch uit zodra u de pinpointer erbij pakt, geen storing.

Weer een geweldig product van XP !

Bekijk de specificaties: XP MI-6 pinpointer

Een XP Deus kopen?

Er is niemand in de detectie wereld die hem niet kent: de XP Deus. Een licht gewicht zware jongen, zoals wij hem noemen.
Op elk metaaldetectie gerelateerd forum of facebook pagina/groep duikt steeds weer deze metaaldetector op.
De één vind met zijn Deus een Romeinse fibula op de akker, de ander heeft dankzij de Deus op grote diepte een Duitse helm opgegraven. Hoe kan dat toch, steeds weer die Franse XP Deus? Is hij echt zo geweldig? Lees verder

Nieuwe pinpointer en schijven voor XP Deus

PINPOINTER XP MI-6

Met trots presenteert XP enkele nieuwe accessoires en software voor de XP Deus. Het zal nog wel enkele maanden duren voor deze op de markt komen. Inmiddels zijn ze gedemonstreerd op de XP Rally in Groot Brittannie.
Ze zullen ook in Parijs op 8 en 9 oktober van dit jaar te zien zijn op een metaaldetector tentoonstelling.

Geheel nieuw is de Pinpointer van XP, de MI-6

De MI-6 heeft de volgende mogelijkheden en bijzondere nieuwe eigenschappen:

– Oplaadbare LiPo batterij (Lithium Polymeer)
– Waterdicht tot 6 meter
– Draadloze verbinding met jouw Deus met de volgende mogelijkheden: (patenten aangevraagd)
* Het geluidssignaal van de pinpointer wordt onmiddellijk aan het Deus huis en aan de hoofdtelefoon doorgegeven.
* In de MI-6 pinpointer is een anti storingsysteem ingebouwd. De Deus schakelt automatisch naar standby wanneer de MI-6 aangezet wordt en gaat vanzelf weer aan wanneer de MI-6 wordt uitgeschakeld.
* Het Deus display schakelt automatisch over naar een speciaal MI-6 display wanneer de pinpointer wordt aangezet.
* De MI-6 heeft na het opladen een zeer lange werkduur tot wel 90 uur.
* De MI-6 is voorzien van een opsporingsstand. De Deus heeft een V4 menu waarmee het de pinpointer kan opsporen waneer deze is verloren zelfs wanneer de MI-6 is uitgeschakeld. Zelfs na enkele weken geeft deze een alarm signaal.
* Het Deus menu heeft een uitgebreid menu voor de MI-6, hiermee kun je: + 50 gevoeligheidsniveaus instellen

Nieuwe XP schotel

 

NEW OPTIONAL SEARCH COILS: 22.5 HIGH FREQUENCY & ELLIPTICAL HF

• These 2 new optional coils are specialized for hunting small targets in mineralized ground, they will the Deus search coil range.

• They will operate on 3 higher frequencies 15 KHZ, 30 KHZ or 55 KHZ far more efficient when searching for gold.

• All coils will be supplied with a lithium battery with a higher capacity. The new battery is integrated into the lower stem tube and offer a longer battery life, which is especially useful when searching remote area’s with no available charging facilities.

SOFTWARE V.4.0

These latest additions can be found in the V 4.0 software:

• Compatibility with MI-6 Pinpointer.

• Compatibility with the 2 new optional high frequency search coils (15, 30 or 55 kHz).

• Improved mineralization rejection.

• Reactivity level 3 is more efficient.

• A more versatile Reactivity level of 2.5.

• Advanced Reactivity levels for program N°10 GOLDFIELD.

• Improved identification on large iron targets.

• Better ground tracking, now independent to the current Reactivity level.

• Tones can be adjusted to reach 1000 Hz.

• Target ID Normalization feature is now incorporated into the headphones.

• Go Detect app for smartphones is now compatible with the Deus, featuring a tracking display, user target information and their GPS coordinates.

As you know the DEUS uses highly advanced technology, which in turn offers high levels of performance. These new accessories and software updates will once again take the Deus to a new level.

The Deus technology is very different to many other products available on todays market. However due to the technical aspects involved, time is needed to research and develop our products in order to maintain our very high standards.

A test phase will take place in October and November 2016, and then, we will be able to announce a launch date.

We would like to say thank you for your patience and for supporting XP!

FAQ:

Q: Should I wait for the new version 4.0 to be released before I buy a DEUS? I have been told there are changes to the electronic components. Will my current DEUS – coil-remote control-headphones be compatible with this next version or do I need to change them?

A : No the product hardware will be the same, the new V4.0 update is software only and will be downloadable for free, it will work with all previous DEUS! The original coils, headphones and remote control will work with the new version 4.0 update, although some new menu features will not be accessible unless the new accessories are connected.

Q: Will I have to move my DEUS to V4.0?

A: It is your choice, you can stay in version 2.0 or 3.2 if you want, but the Version 4.0 will be necessary to connect and run the new HF optional coil and Pinpointer.

Q : Can I use the XP MI-6 Pinpointer even if don’t own a DEUS?

A: Yes of course, the MI-6 can work alone like a traditional Pinpointer thanks to its speaker, vibrator, LED, 6 programs, 3 sensitivity levels, 2 audio modes.

Q: How do I make the Pinpointer communicate wirelessly with the DEUS ?

A: This is a simple process – Choose program number 7 on the Pinpointer, the speaker will then be disabled and the sound will be send automatically to the DEUS Remote or headphones. Also the pin pointer has a dedicated menu which appears instantaneously on the Deus remote display when it is in operation.
The operator can make a full range of adjustments to the pin pointers sound and operation from the Deus remote.

Q: Are there any other XP accessories to be released soon?

A: Nothing else is planned at the moment.
The optional Hoard Hunter 2 box system for the DEUS is currently delayed.