Speurders maken bijzonder grote fout onderzoek De Bende van Nijvel

Hallucinant! Speurders maken bijzonder grote fout in onderzoek naar De Bende van Nijvel

Ervaren speurders falen opnieuw in het onderzoek naar de Bende Van Nijvel. Dat blijkt uit de zoektocht die drie vrienden uit het Pajottenland hielden. 

Even zoeken en dan plots…
Al 32 jaar lang loopt het onderzoek naar de Bende van Nijvel, maar elk cruciaal spoor lijkt te ontbreken. De politie komt op een dood spoor en kan geen stap vooruit. Al blijkt dat niet zo moeilijk te zijn. Dat bewijzen enkele vrienden. “We dachten: ’t zou tof zijn mochten we iets van die gangsters terugvinden en zo het tipgeld van de Delhaize krijgen. Op dag één was het al prijs.” Ze zijn ontzettend blij dat ze iets konden betekenen, maar daar hangt ook een keerzijde aan volgens de tieners. “Als je dat allemaal hoort, lijkt er toch een hele organisatie achter te zitten. Wie weet waartoe die gasten vandaag nog in staat zijn? Daarom, alstublieft: verzwijg onze namen.”

Wie zoekt die vindt
De tieners doen in hun vrije tijd niets liever dan vissen. In het verleden haalden ze al eens een kogel en verkeersborden naar boven. Als ze dat konden, waarom zouden ze dan niet eens beter zoeken, dachten ze. “Delhaize belooft al jaren 250.000 euro voor de gouden tip naar de daders. Wij wilden dat geld!”

Tactiek
“Woensdag is één van ons meegeweest met de speurders om te tonen waar we die spullen precies hebben gevonden. Hoe we onze visplek hebben uitgekozen? Simpel: we hadden gelezen dat er eerder in Ronquières wapens van de Bende waren gevonden. Die plaats was vermoedelijk al leeggevist door de speurders. Dus zijn we gewoon wat verderop gaan zoeken”, verklaren de tieners. “Uren en dagen hebben we daar op dat kanaal gesleten. Het zou fijn zijn als we alsnog vergoed worden voor ons werk. Want al dat werk voor niets: dat zou pas spijtig zijn.”

Meteen prijs
Ze moesten niet lang wachten of ze hadden al iets cruciaals gevangen. “Er hing meteen een revolver aan onze magneet. We vonden dat veelbelovend.” De jongens gingen steeds verder en verder. “We investeerden ook in een krachtigere magneet. Met onze eerste konden we 80 kilogram naar boven trekken. We kochten uiteindelijk een veel krachtigere. Goed voor 800 kilogram. We hadden ook chance: ineens bleef er een plastic zak aan onze magneet plakken. Daarin: een riotgun.” Maar er is nog meer… “Alleen: met het oog op onze beloning van de Delhaize wilden we eerst álles vanop de bodem halen. Want wees gerust: er ligt daar nog. Véél zelfs.”

 

BRON: http://www.tingo.be/news/hallucinant-speurders-maken-bijzonder-grote-fout-in-onderzoek-naar-de-bende-van-nijvel

Zie ook: https://www.hln.be/nieuws/binnenland/jongeren-duiken-wapenkisten-van-rijkswacht-op-arsenaal-ligt-5-maanden-in-tuinhuis~ab11de99/