Nieuw bewijs Bende van Nijvel gevonden

Drie jongeren zochten naar oude voorwerpen

Er lijkt nieuw bewijs te zijn opgedoken in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. In een kanaal Brussel-Charleroi waar in 1986 al bewijsmateriaal is gevonden, hebben drie jongeren kisten munitie en wapens gevonden.

Zij doken de spullen al vijf maanden geleden op, deze week zijn zij er na de hernieuwde aandacht voor de zaak naar de politie gestapt. Procureur-generaal van Luik Christian De Valkeneer gaf aan het eind van de ochtend uitleg over de “nieuwe interessante voorwerpen”.

Het gaat om twee metalen dozen waar rijkswacht op stond. “Drie jongeren hebben in mei of juni, terwijl ze op zoek waren naar oude voorwerpen, in het kanaal enkele zaken gevonden die interessant zijn in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Dinsdag zijn ze daarmee naar de politie gestapt”, aldus De Valkeneer.

Bewijsstukken

Er werd in 1986 al gezocht naar bewijsstukken in het kanaal. Er werden toen een kogelwerend vest, een pistool dat van een politieagent werd gestolen en munitie aangetroffen. Maar een onderzoek van deze bewijsstukken jaren later bleek dat de spullen hooguit acht tot tien dagen in het water hadden gelegen. Ze konden dus nooit door de bendeleden direct na de laatste overval een jaar eerder in het water zijn gegooid.

Een eerste vluchtige dregpoging in ’85 had nog niks opgeleverd. Dit was reden voor De Valkeneer en eerder deze week ook minister van Justitie Geens om te spreken van ‘manipulaties’ van het onderzoek naar de bende.

De komende uren gaat de Belgische politie opnieuw duiken in het kanaal nabij Ronquières.

 

BRON: https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/‘nieuw-bewijs-bende-van-nijvel-gevonden’/ar-AAu4mWQ

Magneetvisser vindt revolver met een PowerPull vismagneet

Twee magneetvissers uit Schiedam hebben een revolver gevonden in het water van de Noordsingel in Rotterdam-Noord. Aan het wapen te zien, lag het er al geruime tijd.

Het fanatieke duo -Robin en Ron- vissen vissen elke week met een vismagneet, de PowerPull 500 en de PowerPull 300.

 

 

Robin Zom en zijn schoonvader Ron van Hagen vissen regelmatig vanaf bruggetjes met een sterke magneet in verschillende sloten en singels in de omgeving. Dinsdag waren ze een paar uurtjes bezig in de Noordsingel, toen er ineens een revolver aan de magneet bleek te hangen.

“Het gaat om een revolver waar zes kogels in kunnen. Vermoedelijk een 8 millimeter. We hebben niet het idee dat het geladen is”, vertelt Zom.

“Misschien zit er nog een patroon in de kamer, maar dat konden we niet goed zien. We hebben met een tandenstoker en een breinaald nog heel voorzichtig zitten peuren in verband met het transport. We willen onderweg geen lekkage oplopen.”

De magneetvissers vermoeden dat de revolver al zo’n vijftien jaar in het water heeft gelegen. Desondanks gaan ze het netjes inleveren bij de politie. “Je weet maar nooit wat ermee gebeurd is.”

Afgelopen weekend vond het duo al een kluis met inhoud in hetzelfde water van de Noordsingel bij een ander bruggetje. Ook vonden ze al eerder kogelhulzen en onderdelen van wapens uit de Tweede Wereldoorlog.

De grote klapper die ze in een keer rijk maakt, hebben ze nog niet gevonden. “Maar wie weet op een dag”, lacht Zom.

Zie ook: Magneetvissers vinden revolver in Noordsingel

YouTube – Magneetvissen vanuit een boot

Youtube filmpje van The Black Crow die aan het magneetvissen is vanaf de boot. Vissen bij een stel oude loodsen waar de kans op oude vondsten extra groot is. Zoals altijd met magneetvissen kom je vondsten tegen waar je niet op rekent. Muntgeld wordt altijd wel gevonden.

Magneetvissen vanuit een boot is populair omdat men zo op plekken komt waar men anders niet zou kunnen komen.

In de film ziet u de PowerPull 500 in actie met een trekkracht van 500kg!

Bestellen