XP Deus versie 4.0 – nieuwe functionaliteiten

xp deus 4.0 update

De XP Deus versie 4.0

De XP Deus versie 4 heeft een reeks nieuwe functionaliteiten. Wij hebben hier een overzicht van gemaakt. Nog niet alles is ons geheel duidelijk. Details volgen nog.

 

Nieuwe XY Weergave

De remote van de XP Deus bevat in versie 4 een XY weergave optie. De XY optie is een oscilloscoop weergave welke gebruikt kan worden als hoofdscherm. De XY optie geeft de gebruiker betere visuele informatie. Dit display heeft tevens een zoomfunctie (10 levels), het inzoomen kan door de pinpoint-knop 2 seconde in te drukken. Hoe deze optie precies werkt volgt later.

 

Nieuwe reactiesnelheid 2.5

Deze nieuwe, snelle en effectieve reactiesnelheid zou handig zijn bij het zoeken op nieuw terrein.

 

Verbeterde programma’s

Programma 10 (Gold Field)

Programma 10, zoeken op goud of zeer kleine objecten, is aangepast. Geavanceerde audio response en reactiesnelheid zijn toegevoegd. Dit zal een enorme prestatie verbetering zijn in combinatie met de nieuwe HF zoekschotels. Moeilijk te vinden objecten kunnen gemakkelijker worden opgespoord in sterk gemineraliseerde grond.

Programma 4 (Pitch)

Programma 4, ‘Pitch’ zoeken dmv toonhoogtes, is aangepast. XP heeft hier de nieuwe 2.5 reactiesnelheid en een ijzer-volume aan toegevoegd.

Programma 6 (Deep)

Het programma ‘Deep’ is ontwikkeld voor het lokaliseren van diepe objecten, met een matige discriminatie en specifieke signaalverwerking.

Programma 9 (Hot), nieuw

Het programma ‘Hot‘ is een ‘vind alles’ programma, gebaseerd op Full-Tone audio mode met een zeer lage discriminatie. Programma ‘Hot’ is een zeer interactief programma dat uitstekende feedback en target informatie geeft.

 

Verbeterde ferro discriminatie bereik

Zeer interessant voor degenen die gebruik maken van het zoeken op ‘alle metalen’.

Bepaalde ijzerhoudende objecten die voorheen door discriminatie niet werden gehoord, kunnen nu hoorbaar worden gemaakt met een uitgebreide negatieve discriminatie: 0 tot -6,4.

Deze lagere discriminatie bereik zal ook verbetering geven voor detectie van diep liggende objecten die oorspronkelijk zouden zijn afgewezen. De lagere discriminatie kan ook een voordeel zijn bij het zoeken naar moeilijke objecten, zoals meteorieten.

 

Ground Effects

Geavanceerde grond tracking, op vooral laag gemineraliseerde bodem. Verbeterde algemene signaalverwerking op moeilijke grond.

 

Display en signaalverwerking compatibel met de nieuwe HF zoekschotels

Het display is compatible gemaakt voor gebruik van de nieuwe 21-frequentie HF zoekschotels. De frequentie is nu instelbaar tot 80kHz (voorheen 18kHz), en heeft 7 frequentie verschuivingen (voorheen 3).

 

De XP DEUS is compatibiliteit met een Smartphone

De ‘target’- en bodem-informatie kan in versie 4 worden weergegeven op een smartphone. De nieuwe applicatie zal binnenkort beschikbaar zijn en bevat ondermeer: het mappen (in kaart brengen van de) gedetecteerde signalen, bewaar je zoek tracks, meldt vondsten aan en nog veel meer. Allemaal toegankelijk vanaf je smartphone (binnenkort beschikbaar op internet).

 

Verbeterde Non-motion mode

De Non-motion mode bied verbeterde en geavanceerdere identificatie op een gevonden object. Tevens is de gevoeligheid voor kleine objecten verbeterd.

 

Diversen

  • Dankzij verbetering in de software, kan de microprocessor nu veel sneller werken. Navigeren door het menu gaat vlotter dan bij de vorige Deus versies
  • Normalisatie is nu een menu functie op XP hoofdtelefoon
  • Het volume van de hoofdtelefoon wordt opgeslagen als het apparaat wordt uitgeschakeld
  • Het serienummer wordt nu gebruikt als naam van de zoekschotel
  • Een zoekschotel verwijderen gebeurt door alle tekens te vervangen door 0
  • Audio tonen hebben nu een hoger bereik -120 tot en met 993 Hz
  • Target Normalisatie-modus AAN is nu de standaard

Opmerking: Er zal geen normalisering of TX gain-instelling in het menu beschikbaar zijn wanneer een HF zoekschotel is gemonteerd.

Het kopiëren van deze tekst is zonder toestemming nIer toegestaan! 

Copyright: Fortika Company detection systems